Gonda Miklósnak hívnak. Ami „korábbi életemet” illeti, az ELTE Bölcsészettudományi Karának angol-francia szakán szereztem nyelvtanári diplomát, majd szakfordítóként és szinkrondramaturgként dolgoztam.

A nyolcvanas években ösztöndíjjal egy tanévet Indiában töltöttem, ahol hindiül és szanszkritül tanultam, és ismerkedtem a hindu és a buddhista filozófiával. Végül, a kontemplatív hagyományok több évtizedes tanulmányozása után, eljutottam a mindfulness-hez, olyan módszerként, amely – a dalai láma altruista szemléletével összhangban – bármilyen vallási keret nélkül segíthet az érdeklődőknek. Nem szükséges hozzá semmilyen vallásos vagy spirituális világnézet.

A Régiók Bizottsága nevű európai uniós intézmény fordítójaként hosszú időn át Brüsszelben dolgoztam, ott végeztem el a mindfulness (MBSR) alaptanfolyamát francia nyelven, majd a leideni egyetem De-Mystifying Mindfulness elnevezésű online tanfolyamát angolul.
2016-2017- ben a spanyolországi Mindful Academy 200 órás, angol nyelvű oktatóképző tanfolyamát végeztem el, így váltam akkreditált oktatóvá.

Igyekszem naprakész lenni a szakirodalomban, és rendszeresen részt veszek meditációs
programokon, elvonulásokon. Sokat olvasok, mindennap tajcsizok, rendszeresen teniszezem, és persze gyakorlom a meditációt.